Aramanızın yazılışını kontrol edin
Aramanız için daha az kelime kullanın
Doğru bir duşakabin seçimi yaparak banyonuza güzellik ve zarafet katabilirsiniz. Zemine sıçrayan sular hem zemini kayganlaştırarak düşme riski oluşturur hem de bakteri ve mikropların üremesine yol açar. Duşakabinler bu tehlikelerden korunmanızı sağlar. Duşakabin banyonun en dikkat çeken parçasıdır. Bu nedenle, doğru seçimi yapmak oldukça önemlidir.
Duş kabinleri genellikle banyonun köşesine yerleştirilse de sıhhi tesisat açısından bir engel olmadıkça banyonun başka bir kısmına da kurulabilirler. Duşakabin konusunda çok fazla farklı model ve seçenek olduğu için banyonuza en uygun olana karar vermek biraz zorlayıcı olabilir. Ama endişelenmeyin – doğru duşakabini bulmanıza yardımcı olmak için buradayız. Bu yüzden okumaya devam edin!
Banyonuzun ve duş teknenizin şekli ve boyutu, alacağınız duşakabinin türünü belirleyecektir. Duş teknesi duşakabinin temeli olduğu için doğru şekilde monte edildiğinden emin olmak önemlidir. İşte seçebileceğiniz ana duşakabin türleri.
Oval duşakabinler en yaygın olarak kullanılan modeldir. Özellikle yeni binalarda yaygındır, çünkü kavisli cam ön kısımları dar köşelere mükemmel uyum sağlar ve alan kullanımını en üst düzeye çıkarır. İki tip oval duş kabini vardır: standart ve geçmeli. Oval duş kabinleri, zevkinize ve tercihinize göre çeşitli tasarım ve stillerde mevcuttur. Bunların çoğunda kayar kapılar kullanılır, çünkü yerden tasarruf etmenin en iyi yolu budur. Ancak, menteşeli dışa açılan kapıları olan seçenekler de bulabilirsiniz.
Bu duşakabinler, yerden tasarruf sağlayan modeller olmaları yönüyle oval modellere benzerler. Bununla birlikte, oval duşakabinler dar köşelere sığacak şekilde üretilirken, D şeklindeki duş kabinleri köşesi olmayan kompakt banyolar için tasarlanmıştır. Bu duş kabinleri genellikle kayarak açılan kapılara sahiptir, ancak sağ, sol veya ikiz dışa açılan kapılara sahip modeller de bulabilirsiniz.
Kare duşakabinler adı üzerinde kare olarak üretilirler. Bu sayede, diğer duşakabinlere göre daha fazla duş alanı sunarlar. Geniş banyolar için en uygun seçimdir. Kare duşakabinler çoğunlukla duvara karşı konumlandırılırlar ancak yer müsaitse banyonun ortasına bile yerleştirilebilirler. Bu duşakabinlerin şekli nedeniyle, çok fazla kapı ve panel seçeneği mevcuttur.
Kare duşakabinler gibi, dikdörtgen duş kabinleri de büyük banyolar için daha uygundur. Ayrıca uyumlu kapı ve iskelet çeşitliliği oldukça fazladır. Dikdörtgen duşakabinler çoğunlukla düz bir duvar boyunca monte edilir, ancak yine de banyonun farklı yerlerine de takılabilirler.
Beşgen duşakabinler oval duşakabinlere çok benzer. Beşgen duşakabinler küçük banyolar için ideal olmakla birlikte yeterli duş alanını da sağlarlar. Ayrıca düz bir ön kapıya sahiptirler, bu da takılabilecek kapılar açısından size çok fazla esneklik sağlar. Kayar kapıların yanı sıra, katlanan, pivot veya menteşeli kapı seçeneklerini de tercih edebilirsiniz. Beşgen duş kabinleri de banyonuza uyacak şekilde çok çeşitli boyutlarda üretilirler.
Bu duş kabinleri, herhangi bir kapıyı açmadan doğrudan içeri girmenizi sağlar. Çoğu walk-in duşakabin kalın, sertleştirilmiş cam panellerden yapılmıştır. Paneller genellikle duvara ve duş teknesine monte edilir. Bu duşakabinlerin kapısı olmadığı için (gerekirse takılabilir), cam paneller suyun banyo zeminine dökülmemesi için düzenlenmiştir. Bu duşakabinler, minimalist tasarımları sayesinde ev sahipleri arasında popüler bir seçim haline gelmiştir.
Duşakabin kapılarının bir kısmından bahsetmiştik fakat evinize en uygun modeli seçmenize yardım etmek için farklı modellere yakından bakmanın faydalı olacağını düşünüyoruz. En yaygın duşakabin kapısı türleri.
Bu basit duşakabin kapıları, banyonuzun tasarımına bağlı olarak içe veya dışa doğru açılacak şekilde monte edilebilir. Bu duşakabin kapıları, banyosu büyük olan evler için idealdir, çünkü açıldıklarında daha fazla yer kaplarlar. Buna ek olarak, dışa açılan pivot kapılar açıkken zemini ıslatabilir, bu nedenle kaymaz zeminli düz ayak tarz bir banyo için idealdir.
Pivot kapıların aksine, kayar kapılar yerden tasarruf sağlar bu nedenle küçük banyolar için iyi bir seçenektir. Bu duş kapıları, alanı en üst düzeye çıkarmak için genellikle bir köşeye monte edilen oval duşakabinlerde yaygın olarak kullanılır. Kayar kapıları küçük misafir banyolarında da kullanabilirsiniz. Bu duş kapılarının bir diğer avantajı, açıp kapatırken ekstra alana ihtiyaç duymamalarıdır. İçe veya dışa doğru açılan bir pivot kapının işgal edeceği ekstra alan, daha geniş bir duş alanı oluşturmak için kullanılabilir.
Bir başka duşakabin kapısı tipi olan menteşeli kapı normal kapılar gibi açılır ve kapanır. Kavisli ve düz duşakabinlerde menteşeli kapılar iyi şekilde çalışır ve sol veya sağ tarafta açılacak şekilde takılabilirler. Menteşeli kapılar, farklı dekor temalarına uyacak şekilde farklı stillerde üretilirler. Bu duşakabin kapıları, dışa doğru açıldıkları için yer sorunu olmayan banyolar için idealdir.
Bu duşakabin kapıları, çarpıcı tasarımları sayesinde hem işlevsel hem de zarif ve şıktır. Katlanır kapılar, duşakabinlerini banyolarının odak noktası yapmak isteyen insanlar için mükemmel bir seçenektir. Ayrıca, banyolarında bolca alana sahip olanlar için idealdir ve ikiye ve üçe katlanan modeller mevcuttur.
Seçtiğiniz malzeme, duşakabinin görünümünü ve dayanıklılığını belirleyecektir. Aralarından seçim yapabileceğiniz farklı malzemeler olmakla birlikte en yaygın seçenek camdır. Aşağıda, duşakabin yapımında kullanılan en yaygın malzemeleri görebilirsiniz.
İki tip cam vardır: temperli cam ve lamine cam. Temperli cam, normal camın yüksek sıcaklıkta pişirilmesi ve yüksek basınçlı hava kullanılarak soğutulmasıyla elde edilen sertleştirilmiş bir cam şeklidir. Bu işlem temperli camın, normal camdan 3-5 kat daha dayanıklı olmasını sağlar. Isı direncinin yanı sıra, temperli cam daha küçük, daha az keskin parçalara ayrılarak yaralanma riskini azaltır. Öte yandan, lamine cam, iki cam tabakası arasına bir polivinil bütiral (PVB) tabakasının yerleştirilmesi ile elde edilir. PVB, camı sert ve kırılması zor hale getirir.
Çevre dostu, ihtiyaçlarınıza göre düzenlenebilir ve uzun ömürlü bir duş kabini arıyorsanız, paslanmaz çelikten yapılmış modelleri tercih edebilirsiniz. Tüm paslanmaz çelik duşakabinler, parlak ve güzel bir yüzeye sahiptir. Karanlık, aydınlık, geleneksel veya modern fark etmeksizin tüm ortamlarda kendilerini gösterirler. Paslanmaz çelik duşakabinler yangına, paslanmaya ve korozyona karşı da dayanıklıdır. Bu özelliklerinden dolayı uzun yıllar boyunca güzel görünümlerini muhafaza ederler.
Akrilikten yapılmış duşakabinler camdan ve metalden yapılmış olanlardan daha ucuzdur. Ayrıca banyonuza pürüzsüz, ışıltılı bir görünüm kazandırır ve çok az bakım gerektirir. Ek olarak, bu malzeme sıcak kalır, bu nedenle sabahın erken saatlerinde duşa girerken soğuk bir yüzeye dokunma konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Akrilik, gözeneksiz bir malzeme olduğu için su yalıtımı konusunda içiniz rahat olabilir. Bu aynı zamanda küf oluşumunu engellediği anlamına da gelir.
Duşakabin seçerken akılda tutulması gereken bir diğer önemli nokta boyuttur. Duşakabin seçerken büyük boyutlu bir model tercih etmek isteyebilirsiniz ancak montaj sırasında bunun hatalı bir karar olduğunu görebilirsiniz. Doğru duşakabin boyutunu seçmenin ilk adımı, banyonuzun ve duş teknesinin ölçülerini almaktır. Duşakabinler için standart boyut 800 x 800 mm'dir. Ancak 1200 x 900mm'lik bir duşakabin daha rahat etmenizi sağlar.
Eğer banyonuz yeterince büyük değilse mevcut alandan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlayacak duşakabin modellerine yönelmelisiniz. Ayrıca duş teknenizin yüksekliğini de göz önünde bulundurmanız gerekir. Çoğu duş teknesi alçak bir tasarıma sahiptir. Bununla birlikte, gider borularının zemin seviyesinin üzerinde olması veya atık su akış yüksekliğinin yetersiz kalması nedeniyle duş teknesinin yükseltilmesi gereken durumlar olabilir. Her iki durumda da, bir tekne yükseltici kitine ihtiyaç duyulacaktır.
Duşakabinlerin üzerinde kir ve sabun köpüğü biriktiği için temizliği biraz can sıkıcı olabilir. Ne yazık ki, yapılması gereken bir iştir, çünkü bu şekilde bırakmak banyonuzun durumunu ve banyo keyfinizi olumsuz etkileyecektir. Aşağıda duşakabin bakımı ve temizliği için birkaç ipucu bulabilirsiniz.
Duşakabinlerin en büyük düşmanı nemdir. Islak zeminler ve nemli armatürler bakteriler için mükemmel üreme alanlarıdır. Kullandıktan sonra banyonuzu silmek için kuru bir bez kullanın. Ayrıca, rutubeti önlemek için banyonuzu güzelce havalandırın.
Suların sert ve kireçli olduğu bir bölgede yaşıyorsanız, cam duşakabinlerde zamanla cama zarar verebilecek sert su lekeleri oluşabilir. Duştan sonra camı temizlemek için silecek veya mikrofiber havlu kullanarak bu lekeleri önleyebilirsiniz.
Duşakabin kapı contaları, temizlik malzemelerindeki güçlü kimyasallardan zarar görebilir. Contaları ılık su ve yumuşak sabunla temizleyerek koruyabilirsiniz. Alt kısımdaki contanın temiz olduğundan özellikle emin olun.
Kaliteli bir duşakabin mi arıyorsunuz? vidaXL olarak farklı malzemelerden ve farklı boyutlarda yapılmış, ihtiyaçlarınıza uygun geniş bir duşakabin koleksiyonuna sahibiz. İster yeni bir ev yapıyor olun, isterse de banyonuzu yeniliyor olun koleksiyonumuzda ihtiyaçlarınıza tam olarak uyan bir duşakabin bulabilirsiniz.